Mit kell tudnia a hírneve kezeléséről

A hírneve óriási hatással van az üzletére. Nem lesz hosszú távú sikere, ha mások nem bíznak Önben. Ez a cikk megmutatja, hogyan építhet nagyszerű hírnevet, hogyan őrizheti meg azt, és hogyan javíthatja ki a dolgokat, ha azok meginognak.


Amikor a márkájáról szóló negatív online tartalmakkal kell foglalkoznia, a legjobb védekezés a jó támadás. Ellensúlyozzon minden negatív online megjegyzést rengeteg pozitív megjegyzéssel. Ne feledje továbbá, hogy tartalmait frissen és pozitívan tartsa, hogy elhárítsa a negatív visszajelzések jelentőségét.


Cége hírnevének javításának egyik jó módja, ha megkéri a szolgáltatásával vagy termékével elégedett ügyfeleket, hogy írjanak pozitív véleményt a blogján vagy weboldalán. Arra is megkérheti őket, hogy mondjanak valami szépet a cégéről olyan oldalakon, mint a Linkedln, a Google.


Ne feledje, hogy az online és a személyes hírneve egyaránt számít. Sokan vannak, akik személyesen nagyszerűek, de az interneten keresztül nem túl jó az ügyfelekkel. Mindkét esetben kedvesnek kell lennie, hiszen fogalma sincs, hogy ez az ügyfél nem fog-e olyan negatív információkat terjeszteni, amelyek tönkre tehetik Önt.


Figyelje, mi történik a közösségi oldalakon. Az emberek sokat beszélnek a vállalkozásokról ezeken az oldalakon. Ha szemmel tartja ezeket a dolgokat, akkor képes lesz elkapni a negatív megjegyzéseket, majd gyorsan elvégezni a kárelhárítást. Ez segíthet megvédeni a cégét a rossz sajtótól.


Ha negatív megjegyzéssel vagy értékeléssel találkozik a vállalatáról, ne hagyja figyelmen kívül. Tegyen közzé egy választ rá, és védje meg az álláspontját. Előfordul, hogy a negatív megjegyzéseket közzétevő emberek csak a történet egyik oldalát mondják el. Az Ön feladata, hogy bemutassa a saját oldalát, hogy az olvasók teljesebb képet kapjanak.


A közösségi média lehet vállalkozása barátja vagy ellensége. Meg kell tanulnia, hogyan használhatja az előnyére. Hozzon létre saját oldalakat olyan oldalakon, mint a Facebook és a Twitter. Nyugodtan foglalkozzon az ügyfelek aggályaival, és tegyen meg mindent, amit csak tud, hogy boldoggá tegye őket. Ez óriási hasznára válik vállalkozásának.


Ha cégéről negatív kritikát kap az interneten, ne reagálja túl a dolgot. Az egyik legrosszabb dolog, amit egy vállalat tehet, hogy dühvel válaszol egy negatív megjegyzésre vagy panaszra. Emellett ne próbáljon megtorlást gyakorolni a panaszt tevővel szemben. Az ilyen típusú reakciók nem oldják meg a problémát, és csak még jobban felhívják a figyelmet a negatívumokra.

Ha egy ügyfél rossz értékelést hagy Önnek, ne hagyjon negatív cáfolatot. Ezzel csak azt érné el, hogy arrogánsnak és nehézkesnek tűnjön. Bár foglalkozzon a vélemény azon részeivel, amelyek nem igazak, ezt nem szabad harciasan tennie.


Beszéljen a barátaival, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem tesznek semmi olyat, amivel Önt rossz színben tüntethetik fel. Ha például vannak olyan képek, amelyeken részegen és bután viselkedsz, győződj meg róla, hogy a barátod nem teszi ki őket sehol az interneten. Bár viccnek tűnhet, ez határozottan árthat neked.


Az ügyfelek szeretik az olyan vállalatokat, amelyek reagálnak. Amikor egy weboldal látogatója egy űrlap kitöltésével kapcsolatba lép Önnel, egy munkanapon belül válaszoljon rá - minél hamarabb, annál jobb. Jó első benyomást szeretne kelteni. Ha gyorsan válaszol, azzal azt üzeni a látogatónak, hogy odafigyel az igényeire. Így gyorsan kialakul a nagyszerű ügyfélszolgálat hírneve.


A negatív visszajelzések felzaklatóak lehetnek. Ennek ellenére ne reagáljon azonnal! Nyugodjon meg, és gondolja át a helyzetet. Ezzel megelőzheti a helyzet eszkalálódását, ami aztán rontja az online hírnevét.


Az egyik legjobb módja üzleti hírneve kezelésének az, ha hibátlan ügyfélszolgálatot nyújt. Ez természetesen boldog ügyfeleket fog teremteni, akik pozitív megjegyzéseket tesznek közzé, és részt vesznek a közösségi médiafelületein. Bátorítsa az elégedett ügyfeleket, hogy szólaljanak meg, és említsenek meg konkrétumokat arról, hogy termékei vagy szolgáltatásai hogyan gyakoroltak pozitív hatást az életükre.


Az online hírnévmenedzsment (ORM) sokban hasonlít a keresőmotor-optimalizáláshoz. Mindkettő arra irányul, hogy webhelye a keresőmotorok rangsorának élére kerüljön. A különbség az, hogy az ORM arra összpontosít, hogy az Ön weboldaláról szóló pozitív információk a nyilvánosság elé kerüljenek. Az ORM gyakorlása során sok pozitív tartalmat szeretne létrehozni, hogy felülmúlja és túlsúlyba hozza az esetleges negatív tartalmakat.


Foglalkozzon a negatívumokkal. Ahelyett, hogy törölné a negatív megjegyzéseket, nézze meg, hogy őszintén és becsületesen tud-e velük foglalkozni. Az ügyfelek olyan vállalatot akarnak, amely őszinte, ezért ne féljen beismerni a hibákat.


Győződjön meg róla, hogy rendszeresen ellenőrzi a közösségi hálózati fiókjait, és tartsa titokban a jelszavakat. Semmi sem rontja el gyorsabban a jó hírnevét, mint a vírusos pletykák és vádaskodások. Ügyeljen arra, hogy valaki rendszeresen ellenőrizze az összes olyan kommentet, tweetet stb., ami az Ön vállalkozására vonatkozik. Reagáljon szakszerűen és gyorsan, függetlenül a tartalom jellegétől.


Próbálja diverzifikálni jelenlétét az interneten. Vállalkozásának célja legyen, hogy a Google keresőben a cégnevére vonatkozó keresés során az első 10 találat között szerepeljen. Ez megmutatja a világnak, hogy az Ön cége a tekintély, ha az Ön márkájáról van szó. Uralkodjon a keresési eredményeken, és tartson távol minden negatív tartalmat az első 10 keresési eredménytől.


Nem titok, hogy a jó hírnév üzleti előnyt jelent. Rossz hírnévvel egy vállalkozás nem biztos, hogy olyan jól teljesít. Meg kell tanulnia, hogyan kezelje hatékonyan a hírnevét, és vallásos módon kövesse nyomon. Az előző tanácsok remek kiindulópontot jelentenek ehhez.

This is a Headline

This is a paragraph. To edit this paragraph, highlight the text and replace it with your own fresh content. Moving this text widget is no problem. Simply drag and drop the widget to your area of choice. Use this space to tell site visitors about your business and story.

© Copyright szonyegwebaruhaz