Mare sfat de auto-ajutor pe care trebuie să-l urmați dacă sunteți jos în halde

Ce este dezvoltarea personală? Dezvoltarea personală se bazează pe tine și eforturile tale. A arunca o privire sinceră asupra vieții tale și a lua în considerare posibilitățile poate fi copleșitor la început, dar să știi că dezvoltarea personală este un exercițiu de speranță. Acest articol va prezenta câteva sfaturi care vă pot aduce beneficii în viața de zi cu zi.

Asumați-vă responsabilitatea pentru propria viață. Dacă nu ești acolo unde vrei să fii în viață, este ușor să dai vina pe ceilalți. S-ar putea să simți că părinții tăi te-au dezamăgit, profesorii tăi nu erau suficient de buni, șeful tău a avut-o în locul tău sau că nu ai avut atât de multe avantaje ca altcineva. Adevărul este că alegerile și acțiunile tale te-au adus la punctul în care te afli astăzi. Singura modalitate de a face schimbări este să nu mai dai vina pe alții și să îți asumi responsabilitatea pentru gândurile, acțiunile și realizările tale. Abia atunci vei fi pe deplin controlul propriei tale vieți.

Prioritizează-ți obiectivele și apreciază cele mai bune lucruri din viața ta. Dacă lucrați spre scopuri specifice, asigurați-vă că îi cântăriți importanța față de alte obligații din viața voastră. Acest lucru vă va permite să dezvoltați o cronologie practică pentru obiectivele personale și să încurajați încrederea în succesele dvs. Succesul va avea un gust mult mai dulce dacă îți faci obiectivele gestionabile!

Lăsați-vă principiile personale să vă ghideze dezvoltarea personală. Credințele tale personale creează fundamentul pentru cine ești. Când sistemul dvs. este țesut împreună cu integritatea, încrederea dvs. va crește atunci când îl veți pune în acțiune. Această practică promovează, de asemenea, consistența, care este o trăsătură excelentă.

Dacă aveți atât un medic, cât și un terapeut, asigurați-vă că sunt pe aceeași pagină. Medicul dumneavoastră și terapeutul dvs. nu trebuie neapărat să comunice între ele. Tu ai putea; totuși, doriți să vă țineți la curent cu ceea ce face celălalt cu dvs. Poate evita confuzia și complicațiile ulterioare.

Stabiliți un obiectiv rezonabil și realizabil pe care să vă concentrați. Din punct de vedere al dezvoltării personale, poate doriți să vă stabiliți un obiectiv pe termen scurt realizabil în câțiva ani și un obiectiv pe termen lung pentru direcția în care doriți să treacă viața dumneavoastră în timp. Indiferent dacă obiectivele dvs. sunt profesionale sau personale, obținerea unui rezultat clar definit vă ajută să stabiliți un plan de dezvoltare.

Amintiți-vă că, indiferent de puținele sau multele lucruri pe care doriți să le îmbunătățiți pe voi înșivă și viața dvs., aveți talente naturale pe care alții nu le au. Profitați de aceste talente și abilități, deoarece vă pot aduce la un nou nivel sau chiar acționa ca o piatră de temelie pentru o nouă baie de carieră sau o afacere.

Pentru a avea succes, găsește-ți punctele forte și concentrează-te pe dezvoltarea lor. Nu vă faceți griji prea mult pentru a fi bine rotunjit. Punctele tale forte sunt ceea ce te diferențiază de ceilalți. Dezvoltă-ți seturile de abilități puternice și devii un expert. Experții sunt de neprețuit pentru organizații și a fi un expert te face mai comercializabil.

Pentru a te ajuta, concentrează-te pe a-i ajuta pe ceilalți. Fii atent la atitudinile tale față de alte persoane. Îi priviți ca indivizi unici care sunt demni de respect sau îi vedeți doar ca obstacole care vă împiedică mereu? Cu cât îți pasă mai mult de ceilalți oameni, cu atât vei avea mai multă grijă de tine.

Nu vă mulțumiți să trăiți cu frică de la o zi la alta. Descoperiți-vă temerile, apoi căutați modalități de a aborda direct cauzele care stau la baza arestării dumneavoastră. Alegeți doar să contestați acele temeri care vă împiedică sau nu au motive raționale. Confruntarea cu fricile cuiva poate elibera o povară enormă de pe umerii tăi.

Stabiliți de ce vă angajați în activități negative. Fumați pentru că simțiți nevoia să faceți ceva cu mâinile atunci când vă aflați într-o situație incomodă sau pentru că aveți nevoie de un nivel ridicat de nicotină? Mănânci prea mult pentru că ești plictisit sau singur? Stabiliți motivul acestor comportamente și este mai probabil să le abordați cu succes.

Timiditatea în situațiile sociale poate fi o sursă de mare disconfort și oportunități ratate. Puteți învăța să depășiți acest deficit la prima întâlnire cu o persoană nouă. Cum? Ei bine, mai întâi respirați adânc și apoi gândiți-vă repede la un moment din viața voastră în care ați fost mândri de o realizare, încrezători în abilitățile voastre sau la un pas de succes. Memoria vă va oferi un plus de impuls, care se va reflecta în tonul și calmul dvs. și va face cu siguranță o impresie bună.

După cum puteți vedea, dezvoltarea personală se referă la a vă face o persoană mai bună! După ce te privești sincer, ești într-o poziție bună de a acționa. Amintiți-vă, creșterea personală implică o serie de mici modificări care duc la rezultate mari. Folosește sfaturile din acest articol care te vor ajuta să devii ceea ce vrei să fii!

This is a Headline

This is a paragraph. To edit this paragraph, highlight the text and replace it with your own fresh content. Moving this text widget is no problem. Simply drag and drop the widget to your area of choice. Use this space to tell site visitors about your business and story.

© Copyright szonyegwebaruhaz